Administrationsselskaber afviser, at prisstigninger er er på vej

Newsec har, som omtalt forleden, hævet prisen på produktet Letadministration med 19 procent. Selskabet henviste blandt andet til, at ny lovgivning har givet mere arbejde for administratoren.

Men trækket fra Newsec skal ikke ses som en tendens, men som et enkeltstående tilfælde. Sådan lyder det fra to af Newsecs konkurrenter. Den almindelige andelsforening behøver altså ikke at frygte, hvad der står i det næste brev fra administrationsselskabet.

Per Holm, afdelingsleder i CEJ Ejendomsadministration, medgiver, at der ganske rigtigt er kommet nye opgaver til. Men det er en omkostning, som administrationsselskabet almindeligvis selv bør kunne absorbere, mener han.

”I branchen forsøger vi at effektivisere vores arbejde på forskellige måder, blandt andet ved hjælp af it-systemer. Så det kan godt være, at der kommer flere komplekse spørgsmål og opgaver at løse. Men vi er også blevet meget bedre til at finde gode og fornuftige løsninger, så vi stadig holder vores egen bundlinje,” siger Per Holm.

Han oplever markedet sådan, at der er jævnligt er en af de mange aktører, der forsøger sig med lave priser. Almindeligvis sætter de så prisen op igen efter nogen tid. Men det er ikke et spil, CEJ Ejendomsadministration deltager i.

”Prisstigninger er i hvert fald ikke noget, vi selv har i tankerne. Men vi ligger i forvejen også i den dyre ende, fordi vi satser på kvalitet. Specielt kan det være svært at få økonomi i at administrere de små foreninger. Her er der ikke så meget, man kan effektivisere. Så over for dem går vi ud med forholdsvis høje priser, og så accepterer vi, at nogle af den grund vælger os fra,” siger Per Holm.

Letadministration fra Newsec er netop henvendt til små foreninger med højest 20 boliger.

Heller ikke Rasmus Juul-Nyhom, adm. direktør i Cobblestone, mener, at der er en tendens til prisstigninger på administration af andelsforeninger.

”Tværtimod, vil jeg sige. Hvis priserne ændrer sig, er det fordi, de bliver drevet ned af konkurrencen,” siger han.

DEAS, som er den største administrator på markedet, har ikke ønsket at kommentere prissætningen.

 

 

Billedet er fra A/B Rønnebærgaarden i Vanløse.

Tilmeld Nyhedsbrev