Advarsel: Ejendomspriser kan falde brat

Andelsforeninger i København og Aarhus har gennem nogle år nydt godt af, at priserne på udlejningsejendomme har været stødt stigende. Men udviklingen kan snart vende, så det går lige så hurtigt ned ad bakke igen.

Sådan lyder advarslen fra Det Systemiske Risíkoråd, der har holdt møde i dag. Rådet, der har nationalbankdirektør Lars Rohde som formand, er sat i verden for at holde øje med, at banker og realkreditinstitutter ikke bliver for udlånsivrige, så de bliver fanget i samme suppedas som under finanskrisen for ti år siden.

”Der er fortsat udsigt til økonomisk fremgang internationalt og i Danmark. Samtidig forventer deltagerne på de finansielle markeder meget lave renter i Europa og Danmark i en lang periode endnu, og investorernes risikoopfattelse er lav. Det afspejler sig fx i en lav pris på forsikring mod uventede fremtidige rentestigninger og i meget lave kreditspænd på obligationer. Det indebærer en høj risiko for, at en pludselig ændring i opfattelsen af risici kan føre til kraftige fald i aktivpriserne,” skriver rådet i en pressemeddelelse.

Hvis priserne på udlejningsejendomme falder, vil det også betyde, at andelsforeningerne vil kunne opnå en lavere værdisætning af deres ejendomme. Det vil igen presse andelskronen, og dermed de priser, som andelene lovligt kan sælges for, ned.

 

 

Billeder fra AB Hvidovrevej 277 A-C i Hvidovre.

Foto: Jon Lundshøj Møller.

<span style="color:black;font-size:20px;">STEN THORUP KRISTENSEN</span><br><span style="font-size:16px;">Journalist</span>

STEN THORUP KRISTENSEN
Journalist

Uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet 1993. Fra 1997 til 2008 journalist, senere også redaktør, ved Økonomisk Ugebrev. Siden 2008 freelance journalist, med ejendomsmarkedet som primære speciale.

TILMELD NYHEDSBREV
Scroll til toppen

Tilmeld Nyhedsbrev