Andelsforening opløst – kom i klemme, da erhvervslejere forsvandt

Der var fest i Frederikssund i 2010, da shoppingcentret Sillebroen blev åbnet. Det har også siden klaret sig godt, i modsætning til så mange andre shoppingcentre. Men den enes brød er som bekendt den andens død, og i dette tilfælde blev et af ofrene andelsforeningen Falkenborggaarden.

Den er nu opløst, og ejendommen er solgt, skriver EjendomsWatch. Køberen, en lokal investor, oplyser til branchemediet, at andelsforeningen endte med ikke at lide noget tab. Men det er kun delvist rigtigt. Sandt er det ifølge databasen ois.dk, at andelsforeningen i 2002 købte ejendommen – en klynge af nyere, tæt/lavt byggeri – for 124 mio. kroner, mens den nu er solgt igen for 127 mio. kroner. Men de 3 mio. kroner i forskel svarer langt fra til inflationen i de 19 mellemliggende år, og endnu mindre til den stigning, der generelt har været i boligpriserne i perioden.

Ifølge EjendomsWatch kan medlemmerne i det mindste glæde sig over, at de har undgået en endnu værre skæbne: Foreningens konkurs. Det er dog ikke bekræftet – foreningen har ikke ønsket at kommentere sagen over for Min-andelbolig.dk.

Historien er en påmindelse om, at man skal tænke sig godt om, hvis en stor del af foreningens indtægter kommer fra erhvervslejere. Det er især relevant at tænke over inden stiftelsen af en andelsforening. I Falkenborggaarden var hele 4500 kvadratmeter butiksareal, og det gjorde især ondt, at en Kvickly opsagde sin lejekontrakt og flyttede til Sillebroen.

Blandt de nuværende lejere er en køreskole, en Fitness World og en butik, der sælger billige møbler. Sådanne forretninger kan være udmærkede lejere, men de vil som regel gå efter lejemål, hvor de kan få kvadratmeterne billigt.

Billedet fra Falkenborggaarden er fra Google Street View.

Tilmeld Nyhedsbrev