Andelsforeninger har foreløbigt haft meget små corona-tab

Coronakrisen har gjort mange danskere arbejdsløse, og mange virksomheder har mistet store dele af deres omsætning. Det påvirker også evnen til at betale husleje; noget, som særligt har ramt de ejendomsselskaber, der udlejer lokaler til detailhandlen.

Men andelsforeninger har indtil videre stort set undgået tab og restancer på den pludselige krise. Sådan lyder det fra en af de store administratorer, DEAS.

”Generelt har vi oplevet, at det er ganske få erhvervslejere hos vores andelsboligforeninger, der er i restance. Vi har fået enkelte henvendelser fra erhvervslejere omkring huslejebetaling, og vi tager dialogen med dem, så vi sammen finder en løsning. Blandt de andelsboligforeninger, der har erhvervslejere, er det ganske få, som udlejer til større erhvervsdrivende, som for eksempel større butikker eller cafeer. Det drejer sig i stedet typisk om for eksempel mindre kiosker, gallerier eller kontorlokaler til selvstændige,” oplyser DEAS’ presseafdeling til Min-andelsbolig.dk.

I boliger har det slet ikke været noget problem at opkræve husleje – eller, for andelsforeningers vedkommende, boligafgift.

”Vi kan efter opkrævninger i april måned se, at andelshaverne, ejerlejlighedsejerne og bolig-lejerne har betalt på i helt sædvanligt omfang. Selvfølgelig er der enkelte, der skal have en påmindelse, men intet usædvanligt over april måned i forhold til tidligere måneder. Konklusionen er pt. – trods en generel krisestemning i samfundet – at krisen endnu ikke har sat sig i den private husholdning. Folk betaler deres husleje, og det giver tryghed,” skriver Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør i DEAS, i en artikel på LinkedIn.

I en normal måned er de hele 99 procent, der betaler bolighuslejer til tiden. Og det er altså også det, man har set her i april.

 

Billedet er fra A/B Dalvangen i Viby Sjælland.

Tilmeld Nyhedsbrev