Andelsforeninger kan nu få tilskud til etablering af ladestandere

Elbiler bliver mere og mere almindelige, og dermed stiger også behovet for ladestandere. Boligforeninger, herunder andelsforeninger, der vil installere dem, kan nu få tilskud til det. Tilskuddet dækker 25 procent af etableringsomkostningen og skal søges senest den 30. november.

En ladestander koster i runde tal 5000 kroner, men dertil kan komme udgifter til gravearbejde og kabelføring. Også disse omkostninger er dækket af ordningen. Det er en betingelse for tilskud, at ladestanderen står på foreningens parkeringsområde, som alle medlemmer har adgang til, og der kan søges tilskud til en laderstander med en kapacitet på op til 22 kw for hver 20 boliger. Hvis foreningen vil søge tilskud til flere ladestandere, skal der indsendes en ansøgning for hver enkelt.

Støttepuljen på 50 mio. kroner blev afsat som følge af et politisk forlig tilbage i juni. Til forskel fra andre støtteordninger, der direkte eller indirekte skal nedbringe CO2-udledning, bliver pengene her ikke uddelt efter først til mølle-princippet. Alle ansøgninger, der er afleveret senest ved tidsfristen den 30. november, bliver behandlet ens.

Læs mere om, hvad der præcist bliver støttet, under kapitel 2 i dette notat fra Bolig- og Planstyrelsen. Gå direkte til det digitale ansøgningsskema her.

Billedet er fra A/B Griffenfeldtsgade 37-39 på Nørrebro i København

Tilmeld Nyhedsbrev