Bet til andelsforeninger i nye ejendomme: Får ikke lov at konvertere til ejerboliger

Hen ved 14.000 andelsboligejere skulle have mulighed for at konvertere deres boliger til ejerboliger. Sådan lød det fra daværende erhvervsminister Brian Mikkelsen i marts. Men nu har hans efterfølger, Rasmus Jarlov, konkluderet, at det ikke er muligt at samle flertal for den fornødne ændring af ejerlejlighedsloven. Derfor dropper regeringens planerne i denne omgang.

Det oplyser Ejendomsforeningen Danmark her til eftermiddag.

”Man kan kun have sympati for, at regeringen har testet Folketingets vilje til at gennemføre både en nødvendig modernisering og som minimum den beskedne liberalisering, der trods alt var flertal for i Ejerlejlighedsudvalget. Men det er uendelig trist, at det ikke er lykkedes at skabe et solidt flertal om de nødvendige forandringer,” udtaler foreningens juridiske direktør Morten Østrup Møller.

Regeringen baserede sit forslag på anbefalinger fra en ekspertgruppe. Dén ønskede at give muligheden til dels andelsforeninger i nyere ejendomme, hvor der ofte er en høj gældsandel, dels meget små foreninger, hvor andelsforeningen ofte blot er stiftet som en praktisk ramme om et bofællesskab.

Dansk Folkepartis boligordfører Merete Dea Larsen afviste allerede i marts blankt, at partiet ville støtte regeringens forslag. Hun henviste til, at konverteringen fra andels- til ejerboliger ifølge eksperterne ville udløse en stor, sekscifret gevinst til hver enkelt andelshaver. Det fandt hun ikke rimeligt.

 

 

Billedet er fra A/B Valby Langgade 211.

Tilmeld Nyhedsbrev