Boligafgiften er faldet i mange andelsforeninger

I løbet af det seneste år er det blevet relativt mere attraktivt at bo i andelsbolig, i forhold til at bo i lejebolig. Det viser tal, som Danmarks Statistik har beregnet for Min-andelsbolig.dk.

Danmarks Statistik beregner hvert år pr. februar huslejestigningerne. Det foregår ved, at man får oplysninger om huslejen i en stikprøve af 4500 boliger. Af disse er cirka 600 andelsboliger, idet andelsboliger teknisk set er lejeboliger – medlemmerne er lejere i den forening, de selv er medlemmer af.

De nyeste tal blev offentliggjort i går. I alle boligerne er huslejen i gennemsnit steget med lidt under 1 procent. Men tallet for andelsboligerne alene er noget lavere, oplyser Danmarks Statistik, uden at man vil ud med det præcise tal.

I andelsboligerne måler man på boligafgiften, og den er reguleret opad i 28 procent af tilfældene. Men i 10 procent af tilfældene er den reguleret nedad, og det er ofte med betragtelige beløb.

Den gennemgående årsag til, at boligafgiften bliver sat ned, er, at foreningerne har været i stand til at udnytte den lave rente til at konvertere til mere fordelagtige lån, oplyser Danmarks Statistik.

 

 

Billedet er fra A/B CFG Rønnebærvej/Godthåbsvej i Vanløse.

<span style="color:black;font-size:20px;">STEN THORUP KRISTENSEN</span><br><span style="font-size:16px;">Journalist</span>

STEN THORUP KRISTENSEN
Journalist

Uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet 1993. Fra 1997 til 2008 journalist, senere også redaktør, ved Økonomisk Ugebrev. Siden 2008 freelance journalist, med ejendomsmarkedet som primære speciale.

TILMELD NYHEDSBREV
Scroll til toppen

Tilmeld Nyhedsbrev