Boligafgiften er faldet i mange andelsforeninger

I løbet af det seneste år er det blevet relativt mere attraktivt at bo i andelsbolig, i forhold til at bo i lejebolig. Det viser tal, som Danmarks Statistik har beregnet for Min-andelsbolig.dk.

Danmarks Statistik beregner hvert år pr. februar huslejestigningerne. Det foregår ved, at man får oplysninger om huslejen i en stikprøve af 4500 boliger. Af disse er cirka 600 andelsboliger, idet andelsboliger teknisk set er lejeboliger – medlemmerne er lejere i den forening, de selv er medlemmer af.

De nyeste tal blev offentliggjort i går. I alle boligerne er huslejen i gennemsnit steget med lidt under 1 procent. Men tallet for andelsboligerne alene er noget lavere, oplyser Danmarks Statistik, uden at man vil ud med det præcise tal.

I andelsboligerne måler man på boligafgiften, og den er reguleret opad i 28 procent af tilfældene. Men i 10 procent af tilfældene er den reguleret nedad, og det er ofte med betragtelige beløb.

Den gennemgående årsag til, at boligafgiften bliver sat ned, er, at foreningerne har været i stand til at udnytte den lave rente til at konvertere til mere fordelagtige lån, oplyser Danmarks Statistik.

 

 

Billedet er fra A/B CFG Rønnebærvej/Godthåbsvej i Vanløse.

Tilmeld Nyhedsbrev