Boligtætheden i København har nået en top

Over det seneste år er antallet af singleboliger – eller rettere boliger, hvor der kun bor én person – i København og omegnskommunerne vokset med cirka 1500. Det lyder måske ikke af meget, men det betyder slutningen på en tendens, som har været meget mærkbar i hovedstadens boligejendomme:

I takt med, at alene Københavns Kommune har fået cirka 10.000 flere beboere hvert år, uden at der er bygget tilsvarende boliger til dem, er det blevet mere almindeligt, at især store lejlighed bliver delt mellem flere beboere. Derfor er antallet single-boliger faldet i hvert år i dette årti – altså undtagen netop i år.

Sammenlagt er der i løbet af 10’erne kommet 12.500 færre singleboliger i hovedstadskommunerne, mens der er i alle andre områder af landet har været en solid stigning i antallet af singleboliger. Den generelle udvikling på landsplan skyldes, at færre lever i parforhold, blandt andet fordi befolkningen bliver ældre, så en større andel er enker eller enkemænd.

Opbremsningen i antallet af singleboliger i København kan skyldes flere forhold, men det vejer nok især tungt, at der i disse år bliver bygget rigtigt mange boliger. Også udlejning gennem Airbnb kan spille ind – det er kommet til som et alternativ for dem, som tidligere fandt en bofælle at dele huslejen med.

Tallene for antal singleboliger er trukket fra Danmarks Statistik af Nybolig.

 

 

Billedet er fra A/B Tjenestemændenes Byggeforening i Valby.

Tilmeld Nyhedsbrev