Folk stod i kø for at købe sig ind i ny andelsforening

At folk tager tæpper og soveposer med og ligger i kø i flere dage er normalt kun noget, man forbinder med koncertbilletter og udsalg med meget attraktive tilbud. Men det skete også, da andelsboligerne i seniorfællesskabet Bovieran Nærheden i Hedehusene blev udbudt i sidste måned.

Det oplyser adm. direktør Ole Møller fra udviklingsselskabet NærHeden P/S.

”Der er tale om en hesteskoformet ejendom i tre etager. Selve hesteskoen er overdækket med glas, så der et kæmpestort glashus, hvor glade pensionister kan gå rundt og spille petanque og drikke rosé. Pensionister har ligget i sovepose foran ejendomsmægleren i to døgn, for at få den helt rigtige bolig,” siger Ole Møller.

Langt de fleste andelsboliger er klassiske lejligheder i storbyerne. Dem er er der ikke kommet voldsomt mange til af de seneste år – priserne på både eksisterende ejendomme, byggegrunde og selve byggearbejdet er kommet så højt op, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen.

Men når det handler om seniorboliger uden for bymidterne, er der altså stor efterspørgsel. Ole Møller vurderer, at den type fællesskab, som senior-andelsboliger indebærer, også vil vække interesse blandt yngre mennesker.

”Jeg prøver at skubbe til nogle investorer for at få dem til at lave nogle fællesskabsorienterede andelsprojekter, også til unge børnefamilier. Engang imellem møder vi grupper af mennesker, der gerne vil lave et bofællesskab. Men så kommer de til at sidde i rundkreds alt for længe, de har svært ved at styre processen, og det kan også være svært for dem at få finansiering. Så hvis et professionelt firma tager styringen, tror vi, det vil være muligt at få en andelsforening til at fungere,” siger Ole Møller.

Kvarteret Nærheden er ved at blive opført og skal bestå af 3000 boliger med forskellige ejerformer. Salget af byggeretter går langt hurtigere end forventet. Der er stor efterspørgsel efter at bo en tak længere ude end de traditionelle forstæder, hvor der stadig er gode togforbindelser, men hvor man også har naturen tæt på.

Konceptet af Bovieran bliver udbudt at Sjælsø Management, som også har tænkt sig at etablere senior-andelsboliger andre steder i landet. Se i denne reklamefilmen, hvordan det er indrettet.

 

 

Visualisering: Bovieran

Tilmeld Nyhedsbrev