Housing Group-kunder får mindst halvdelen af tabet dækket

Mens Københavns Byret endnu er cirka fire måneder fra at nå til en dom i sagen mod Antony Ashton, ejer af det nu krakkede administrationsfirma Housing Group, er der godt nyt til de 23 andels- og ejerforeninger, der har penge i klemme:

EjendomsWatch skriver i dag, med Ejendomsforeningens Danmarks juridiske direktør Morten Østrup Møller som kilde, at den obligatoriske ansvarsforsikring dækker halvdelen af det samlede tab på cirka 5 mio. kroner.

Det fremgår også, at kurator i boet efter Housing Group afviser at foretage yderligere arbejde med at finde værdier, med mindre kreditorerne stiller sikkerhed for, at han vil blive aflønnet, selv om der viser sig ikke at være flere værdier i boet.

Men som Min-andelsbolig.dk kunne fortælle først på måneden, søger anklagemyndigheden at få beslaglagt, en ejendom, som Antony Ashton ejer i Miami Beach i USA. Afhængigt af, om det lykkes, og hvad ejendommen er værd, kan der altså være yderligere penge på vej til foreningerne.

Sagen mod Housing Group handler formelt om databedrageri for cirka 12 mio. kroner. Men dels er tiltalen frafaldet i en række af de mindre forhold, dels er mange af de ifølge anklagemyndigheden ulovlige hævninger på foreningers konti brugt til at udligne ”lån” fra andre foreninger, og dels er der fundet nogle værdier i boet. Netto skulle der altså mangle cirka 5 mio. kroner.

I mellemtiden har Antony Ashton ifølge EjendomsWatch – der dog ikke nævner ham ved navn – kastet sig over nye forretninger. Af Ashtons LinkedIn-profil fremgår det således, at han formidler dele-ferieboliger i Miami.

Billedet er fra A/B Falkoner Allé m.fl., som var kunde i Housing Group.

 

 

Mangler I en advokat? Find en i Min-andelsbolíg.dk’s leverandørkartotek.

Tilmeld Nyhedsbrev