Housing Group-sag vokser – flere foreninger forsøgt snydt

En stribe andels- og ejerforeninger i og omkring København kæmper for øjeblikket om ikke at være blandt dem, der sidder tilbage med sorteper, når en lang række krav mod ejendomsadministratoren Housing Group skal gøres op.

Selskabet er fra adskillige sider blevet politianmeldt for at uretmæssigt at have hævet penge fra sine kunders klientkonti. Læs Berlingskes artikel om sagen her.

Som det fremgår var der i sidste uge efter det oplyste 20 foreninger, der havde et samlet udestående på cirka 2 mio. kroner.

Siden er der ifølge Timmy Lund, administrationschef hos Vest Administrationen, kommet endnu flere foreninger til. Alene Vest Administrationen hjælper nu fem foreninger med at få deres penge tilbage.

Af Housing Groups regnskab for 2016 fremgår, at selskabet ved årsskiftet havde en egenkapital på blot cirka 600.000 kroner. Der er altså langt fra nok penge i selskabet til at dække alle krav. Der er heller ikke noget, der tyder på, at der er samlet en væsentligt større formue gennem 2017, for Housing Group har en meget ringe indtjening i forhold til omsætningen, og selskabet er da også kendt for at køre med meget lave priser.

”Housing Group har været en prisbasker. De har for eksempel givet tilbud på 20.000 kroner, hvor vi andre ville tage 35-45.000 kroner. Jeg siger ikke, at vores pris er den rigtige, men der er bare for stor forskel. Tingene hænger ikke sammen, for med så lave honorarer kan det blive en udfordring af få dækket lønomkostningerne,” siger Timmy Lund.

Nogle foreninger har fået deres penge tilbage, og det hjælper tilsyneladende med trusler. Det er også en af grundene til, at der er kommet politianmeldelser fra flere sider.

”Det gælder om at råbe højest. En af vores foreninger truede med politianmeldelse, og bum – så kom pengene,” siger Timmy Lund.

Housing Group bliver ledet af direktør Antony Ashton, der også ejer størstedelen af aktierne i selskaberne. Han blev, ifølge Minandelsbolig.dk’s oplysninger, også politianmeldt for et tilsvarende forhold for nogle år siden. Dengang var det dog ikke andelsforeninger, men konkursboet efter ejendomsselskabet Estatum, der anmeldte ham.

 

 

Billedet er fra A/B Falkoner Allé 47 m.fl. på Frederiksberg.

Tilmeld Nyhedsbrev