Lejlighedsmarkedet flader ud, men er fortsat stærkt – undtagen i Aalborg

Medierne – og Min-andelsbolig.dk – har skrevet en del om, at boligmarkedet er kølnet ned. Men nogen drastisk nødkøling er der nu ikke tale om. I så fald har købere og sælgere i hvert fald ikke opdaget det.

Det fremgår af nye tal fra Nykredits såkaldte husprisindeks, der blev offentliggjort i går. Det viser ganske vist et fald, men det er fra et meget højt niveau, og på landsplan er der stadig næsten fire gange i den gruppe, der tror på stigende priser, som i den gruppe, der venter prisfald i den kommende tid.

Lige nu er dog især parcelhuse – som også er langt den største kategori på ejendomsmarkedet – der trækker op. For lejlighedsmarkedet, der i højere grad har en afsmittende effekt på andelsboligmarkedet, er udviklingen mere blandet.

”I København har priserne på lejligheder været faldet siden maj, og det, forventer vi, vil fortsætte. Men faldet er ikke så stort, som det kunne fremgå af overskrifterne – vi tror et par procent, højest. I Aalborg, som er et meget mindre marked, er opbremsningen noget hårdere. I Aarhus kommer der også nok noget opbremsning, og på landsplan rammer vi nok cirka nulpunktet,” siger Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit.

Hun forventer også uændrede til faldende ejerlejlighedspriser i de kommende år. Men igen, bortset fra i Aalborg, ikke noget, der er dramatisk, men blot et ophør af de seneste års markante prisstigninger.

For indeværende er der altså intet, der tyder på en panik, som også vil smitte af på andelsboligmarkedet, som man så det under finanskrisen for ti år siden.

 

 

Billedet er fra A/B Kærhøgen i Varde.

Tilmeld Nyhedsbrev