Lejlighedsmarkedet vinder frem i mellemstore byer – skrumper i København

Har du en andelsbolig i byer som Roskilde, Horsens, Helsingør, Randers, eller Esbjerg, er der godt nyt. I disse byer vokser nemlig antallet af handler med lejligheder. Det afspejler, at der er købere i markedet, hvilket er med til at holde værdien af din lejlighed oppe.

Markedstallene fremgår af en opgørelse fra Boligsiden.dk. Tallene gælder for ejerboliger, men tendenserne i henseende til, hvor folk gerne vil bo geografisk, vil være de samme, uanset om ejerformen er den ene eller den anden.

Boligsiden.dk opgør tallene måned for måned, og på landsplan har udviklingen i seks af årets første syv måneder faktisk været faldende. Således også i juli måned.

Det er handelsaktiviteten i København og på Frederiksberg, der trækker ned. Birgit Daetz, boligøkonom hos Boligsiden.dk, vurderer, at det skyldes, at priserne er kommet så højt op, at køberne bliver skræmt væk.

Dét behøver andelsboligejere i hovedstaden dog almindeligvis ikke at bekymre sig om, i hvert fald ikke endnu. På andelsboligmarkedet er priserne holdt nede af lovregulerede maksimalpriser, og de fleste steder er der en god margin op til den pris, man formentligt ville se, hvis prisdannelsen havde været fri, som den er det på ejerboligmarkedet.

 

 

 

Billedet er fra A/B Landlystvang i Hvidovre. Foto: Jon Lundshøj Møller.

Tilmeld Nyhedsbrev