Lige nu kan du få billige lån i din andelsbolig

”Bankerne slås om andelsboligkunder,” hedder det i et sponseret facebook-opslag fra Mybanker.dk.

Linket fører hen til Mybankers Skift bank-side, hvor man kan indtaste oplysninger og få tilbud fra tre forskellige banker. Dén siger i sig selv ikke så meget om, hvor meget bankerne så slås om andelsboligkunder. Men tal, som Mybanker har stillet til rådighed for at Min-andelsbolig.dk, viser, at der er noget om snakken.

Over de to seneste år er tilbudte rente på lån med pant i andelsbeviser i Region Hovedstaden således faldet med 0,57 procentpoint, til 2,95 procent her i andet kvartal.

Til sammenligning er renten på lån med pant i ejerboliger i Region Hovedstaden kun faldet helt marginalt – med 0,04 procentpoint til nu 3,77 procent.

”Den faldende rente på andelsboliglån tolker vi som en stigende konkurrence om kunderne. Derfor er den tilbudte rente i Region Hovedstaden også lavere end i resten af landet, da konkurrencen på andelslån er større i den region,” skriver Ulrik Marschall, kommunikationschef i Mybanker til Min-andelsbolig.dk.

Renten på lån med pant i andelsbeviser varierer pt. med godt et halvt procentpoint, alt efter hvor man bor i Danmark. Dyrest er det, hvis man bor i Regions Sjælland, hvor Mybankers kunder her i andet kvartal er tilbudt en gennemsnitlig rente på 3,53 procent.

Tjenesten kan ikke sige, om det er bestemte banker, der for tiden er særligt aggressive for at kapre kunder, der ejer andelsboliger. Men det finder man selvfølgelig ud af, hvis man indhenter tilbud. Ifølge Mybanker ender det i 80 procent af tilfældene med et tilbud om en rente, der er lavere end den, andelsboligejerne betaler hos deres eksisterende bankforbindelse.

 

 

Billedet er fra A/B Søborg Hjerte i Søborg.

Tilmeld Nyhedsbrev