Lille andelsforening tjener godt på at sælge ejendom til fond

Endnu en andelsforening har valgt at opløse sig selv og sælge sin ejendom. Denne gang er det den lille forening med adresse på hjørnet af Sortedams Dossering og Nørrebrogade (billedet) i København, det handler om. Den slutter formelt sin eksistens onsdag, altså den 31. marts.

Det oplyser køberen, Dreyers Fond, i en pressemeddelelse. Det fremgår ikke, hvad salgsprisen er, men den har angiveligt været god.

”Der er ingen tvivl om, at salget er motiveret af, at vi som andelshavere har kunne få frigivet værdien af vores boliger. Vi er derfor rigtig glade for med handlen, men det var bestemt ikke ligegyldigt for os, hvem der købte. Vi foretog en screening af køber inden forhandlingerne, og det skabte tryghed for alle i foreningen,” udtaler foreningens formand Thomas Fiellau i en pressemeddelelsen.

Dreyers Fond ser det som en del af sin almennyttige virksomhed, at dens udlejningsboliger ikke bare skal give et så højt afkast som muligt. De skal også rumme gode boliger til overkommelige priser. Det indebærer for eksempel, at man ikke automatisk benytter muligheden for at renovere lejemål og efterfølgende hæve huslejen, selv om det i den givne situation måtte være det mest profitable.

”Vi er rigtig tilfredse med salget, som vi længe har været interesseret i. Vi har været en lille andelsforening, der har været tidskrævende at vedligeholde. Nu får vi en professionel udlejer med et godt ry, og det bliver en lettelse,” udtaler Thomas Fiellau også.

Andelsforeningen købte ifølge databasen ois.dk ejendommen for 62 mio. kroner i 2013. Den blev handlet i samme prisleje i 2005 og 2010, og det ser ud som om, at den har været en del af det vilde ridt på ejendomsmarkedet op til finanskrisen for nu over ti år siden. I hvert fald er den handlet til blot 3,1 mio. kroner i 1997. Herefter er den formentligt blevet istandsat, men mon ikke der stadig har været en god fortjeneste til køber, der i 2005 solgte ejendommen videre for 65 mio. kr.

 

Foto: PR-foto: Dreyers Fond.

Tilmeld Nyhedsbrev