Månedens andelsforening eksperimenterer med at overtage vedligehold inde i lejlighederne

MÅNEDENS ANDELSFORENING I JULI. For andelsforeninger i etageejendomme er det almindeligt, at mens vedligeholdet af de lodrette faldstammer påhviler foreningen, er de (næsten) vandrette tilførselslinjer inde i lejlighederne andelshavernes eget ansvar.

Sådan er det også i A/B Colbjørnsensgade 32-34. Men foreningen har indledt en forsøgsordning, som andre foreninger måske kan lade sig inspirere af: Nemlig at overtage andelshavernes del af ansvaret, fortæller formanden Torben Vestergaard.

Det kommer sig af, at de vandrette linjer nogle steder blevet rigeligt lange, så de jævnligt stopper til. Det er en af de småskavanker, der stod tilbage efter byfornyelsen midt i 90’erne, og det er ikke alle medlemmer, der er lige hurtige til at få fjernet propperne.

”I foreløbigt et år betaler foreningen det hele, når en faldstamme stopper til. Vi er dels interesserede i at bevare overblikket, så vi sikrer os, at der ikke er noget, der er ved at gå helt galt. Dels vil vi undgå vandskader – dem har vi haft en af. Hvis udgifterne til det er inden for rimelighedens grænser, er det en måde at håndtere det på. Vi er en lille andelsforening med 20 medlemmer, og vi kan holde lidt højt til loftet og bære ting i fællesskab,” siger Torben Vestergaard.

Tilmeld Nyhedsbrev