Månedens andelsforening er fanget på den forkerte side af en parkeringszone

Københavns Kommune har indført røde, grønne og gule parkeringszoner for at regulere antallet af biler, der holder parkeret i kommunen. Men lige uden for den billigste, gule zone er effekten den modsatte: Her er der kommet trængsel om pladserne, fordi ”fremmede” bilejere benytter muligheden for at parkere gratis.

Den situation er månedens andelsforening i oktober, Tjenestemændenes Byggeforening i Valby, havnet i. Foreningens ejendom ligger på Kjeldgaardsvej, som er en sidegade til Vigerslev Alle, og på den anden side af denne er der parkeringszone.

Det er især et problem i weekenden og om aftnerne, fortæller formanden Arne Bo Nielsen.

”Nu har vi alle mulige håndværkerbiler stående, og de var der ikke før. Kommer man hjem klokken 11 om aftenen, kan man ikke finde en parkeringsplads. Det er urimeligt, at man ikke kan komme med i parkeringszonen, hvis man gerne vil. Det vil vi faktisk gerne, selv om det betød, at vi også skulle betale for at parkere vores egne biler,” siger Arne Bo Nielsen.

Parkeringszonerne bliver aftalt som led i det årlige budgetforlig i Københavns Borgerrepræsentation. Så Tjenestemændenes Byggeforening, og andre der har samme problem, kan naturligvis forsøge sig med at henvende sig til at politikerne. Men når først budgetforhandlingerne er afsluttet, er løbet kørt for det kommende år – man kan ikke frivilligt melde sig ind i parkeringszone, oplyser Andreas Hein, pressemedarbejder i kommunens teknik- og miljøforvaltning.

”Vi får masser af forespørgsler på det, både fra enkelte borgere og fra lokaludvalg. Valby Lokaludvalg er blandt andet kommet med en forespørgsel om det. Men det koster også penge at udvide parkeringszonerne, og hvis man gør det, vil man også bare skubbe problemet over til nabovejen,” siger Andreas Hein.

Nabokommunen Frederiksberg har valgt at gøre stort set hele kommunen til en parkeringszone, netop for at undgå at blive parkeringsplads for folk fra København og forstæderne. Københavnsk teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL) ønsker det samme i sin kommune, men det har der ikke været politisk opbakning til, oplyser Andreas Hein.

Se her hvordan kommunen har lagt gul parkeringszone – og hvorfor.

Tilmeld Nyhedsbrev