Newsec skruer prisen op for små andelsforeninger med Letadministration

Administration er i de fleste foreninger en væsentlig post i regnskabet, og for nogle af de små foreninger, der er kunder hos landets næststørste administrationsselskab, Newsec, bliver den nu endnu større.

Selskabet, der tidligere også hed Datea, har således hævet prisen på produktet Letadministration med 19 procent, så det fra nu af koster 20.000 kroner om året, inklusive moms. Letadministration er rettet mod små andels- og ejerforeninger med op til 20 medlemmer.

Ashkan Ahmadinia, afdelingsdirektør i Newsec, bekræfter prisstigningen, som også er meddelt til kunderne.

”Vi har haft produktet i fem-seks år, og vi har ikke rigtigt reguleret prisen. Vi har ønsket, at det skal være et godt alternativ til de produkter, der ellers er på markedet, og efter min mening er det stadig en af de billigste løsninger. Nu har vi så vurderet produktet, og vi har fundet, at vi ville have tab på produktet, hvis vi ikke regulerede prisen,” siger Ashkan Ahmadinia.

En kilde fra et konkurrerende administrationsselskab er enig i, at Letadministration var en meget billig løsning. Ifølge ham har man i branchen undret sig over, hvordan Newsec kunne få det til at løbe rundt – hvilket selskabet så altså heller ikke kunne.

Min-andelsbolig.dk vil i de kommende dage høre andre administrationsselskaber om, hvordan de ser udviklingen i priserne på andelsforeningers administration.

I Newsec oplyser Ashkan Ahmadinia, at man løbende vil vurdere, om ydelser og aftaler er prissat rigtigt, men at man generelt ikke er på vej til at hæve prisen på almindelig foreningsadministration, hvor der heller ikke er nogen listepris – hver forening får beregnet et tilbud baseret på de ydelser, den ønsker.

Men generelt er der kommet nye faktorer ind, når administratorerne skal beregne priserne. Sidste år trådte både persondataforordningen og den nye andelsboliglov i kraft, og begge dele giver større byrder til foreningerne, og dermed også til administratorerne.

 

 

Billedet er fra A/B A.F. Beyers Vej 16 A og B i Vanløse

 

Tilmeld Nyhedsbrev