Nødlidende andelsforening leder efter en køber

Mange beboere i udlejningsejendomme lader sig for tiden friste til at stifte en andelsforening og udnytte tilbudspligten, når ejendommen bliver sat til salg. Det kan vise sig at være en fortrinlig investering, der tilmed skaber høj livskvalitet omkring boligen.

Men det kan også ende i et mere end ti år langt mareridt, som man skal være heldig med overhovedet slippe ud af med skindet på næsen.

Det sidste kan de 363 medlemmer af A/B Ringertoften ved Bispebjerg i Københavns nordvestkvarter skrive under på. Ifølge mediet Insidebusiness leder de lige nu efter en køber, der vil give 459 mio. kroner for ejendommen, som de så vil blive boende i som lejere. Hvis det lykkes – hvilket langt fra er givet – vil der lige akkurat være penge til at betale den gæld, de har i ejendommen.

Det er bemærkelsesværdigt, at ejendommen stadig er fuldt belånt i forhold til den pris, som beboerne købte for i 2006, altså lige inden finanskrisen ramte verden. Der har altså ikke siden været luft i budgettet til netto at betale gælden ned.

Sælger dengang var den sidenhen svindeldømte Martin Malvang Klüts.

Selv hvis det lykkes at finde en god køber, er problemerne ikke nødvendigvis forbi for medlemmerne af andelsforeningen. Juraen omkring hvordan tidligere andelshavere skal stilles som lejere er kompliceret og uklar, men de højere retsinstanser har haft en klar tendens til at dømme imod andelshaverne, der selv har måttet tage ansvaret for deres uheldsvangre økonomiske dispositioner – også i tilfælde hvor de med god ret mener at være blevet tørret.

Den gode nyhed for medlemmerne i Ringertoften er, at ejendomsmarkedet lige nu er glohedt, og at mange investorer vil give historisk høje priser for boligudlejningsejendomme. Så der er trods alt en chance for at få en ende på moradsen, og måske endda at få lidt penge med videre.

Ifølge en valuarvurdering, der ligger på foreningens hjemmeside, blev ejendommen for snart tre år siden vurderet til 431 kroner. Ud fra det ser en handelsværdi på 459 mio. kroner i dag realistisk ud.

Oplysningerne fra Isidebusiness er her refereret fra Ejendomswatch.dk.

 

 

Foto: Flickr. / Hunter Desportes.

Tilmeld Nyhedsbrev