Priser på lejligheder stiger mest i Brønshøj

De dyreste ejerlejligheder i København finder man i København K. Men de er også blevet så dyre, at mange søger ud i randen af hovedstadskommunen, og over det seneste år er priserne på ejerlejligheder steget mest i Brønshøj, nordvestkvarteret og Valby.

Det viser tal, som Nykredit har opgjort.

Ejerlejlighedspriserne har ingen direkte sammenhæng med priserne på andelsboliger, der jo almindeligvis er reguleret gennem maksimalpriser. Men jo mere prisen på ejerboliger stiger i et område, jo mere tryghed har andelsboligejere i samme område for, at deres andelskrone faktisk holder.

Det skal dog ikke være en sovepude: Som Nykredit bemærker, er priserne på ejerlejligheder blandt andet holdt oppe af ultralave renter. Når og hvis renterne stiger væsentligt, vil det presse priserne på ejerlejligheder ned, hvilket også kan få en afsmittende effekt på den pris, folk vil give for andelboliger.

Det er også interessant i tallene, at Østerbro og Frederiksberg åbenbart ikke er helt så moderne kvarterer, som de har været. I hvert fald er det her, at priserne stiger mindst.

 

 

Billedet er fra A/B Parkhøj i Brønshøj.

Tilmeld Nyhedsbrev