Rådgiveransvar står til at blive udvidet

Politikeren vil i højere grad holde hånden under andelsforeninger, der kommer i uføre som følge af dårlige råd fra rådgivere – for eksempel advokater, valuarer og revisorer.

Under den såkaldte boligpolitiske åbningsdebat for et par uger siden talte både Socialdemokratiets og Dansk Folkepartis ordførere – henholdsvis Kaare Dybvad og Merete Dea Larsen – for et udvidet rådgiveransvar, og over for Minandelsbolig.dk erklærer Venstres boligordfører Britt Bager (billedet) sig indstillet på at arbejde i samme retning.

”Vi har sagt, at vi er åbne over for at kigge på det. Jeg synes ikke det er noget urimeligt krav. Men vi mangler at få nogle konkrete forslag på bordet, og det er vi jo som regeringsparti nødt til at have, før vi kan tage endelig stilling,” siger Britt Bager.

Under den boligpolitiske åbningsdebat nævnte Merete Dea Larsen muligheden for at udvide ansvarsperioden fra de nuværende tre år. ”Det er et af de områder, hvor det er svært at se konsekvensen af dårlig rådgivning allerede inden for to-tre år. Derfor mener vi, det er oplagt, at rådgiveransvaret skal hæves, og helst op omkring ti år,” sagde hun

Kaare Dybvads forslag gik på at, at rådgiverne skal kvalitetstjekkes, før de får lov at arbejde med andelsforeninger. ”Hvem er det, der rådgiver store andelsforeninger med aktiver for over 250 mio. kroner? Det kunne man måske godt kigge på, så man ikke bare kan tage sin fætter i Sydhavnen,” sagde han.

”Jeg synes, begge dele lyder fornuftig,” siger Britt Bager. ”Der er ingen tvivl, at der bliver flere og flere ting, der kan drages tvivl om på dette marked, og så må vi se på, hvad vi kan gøre,” fortsætter hun.

Udvidelsen af rådgiveransvaret kan komme forbindelse med en nært forestående større lovpakke om andelsboliger. Det er i samme anledning, at politikerne påtænker en indgreb over for penge under bordet ved handel med andele.

 

 

Foto: Venstre.

Tilmeld Nyhedsbrev