Skjult skat på andelsforeninger koster kommunal topchef jobbet

I forrige uge kom det frem, at Københavns teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen fyrede sin forvaltningschef Pernille Andersen, og i dag meddeler kommunen så hvorfor:

Det skyldes, at en ordning, hvorefter kommunen har overtaget grundejeres forpligtelse til at renholde fortove, har været belagt med så monstrøst høje gebyrer, at der reelt var tale om en ekstraskat. Denne har især ramte en række andelsforeninger i kommunen. Der er tale om den såkaldte fortovsordning, og administrationen af den er nu blevet beskrevet i en redegørelse fra advokatfirmaet Bech-Bruun.

”Jeg har efter endt læsning af advokatundersøgelsen om fortovsordningen set mig nødsaget til at anmode økonomiudvalget om at indlede en afskedigelsessag mod teknik- og miljøforvaltningens direktør Torben Gleesborg. Jeg kan ikke gå i flere detaljer med en personalesag,” udtaler Ninna Hedeager Olsen.

BT oplyste sidste sommer, at kommunen opkrævede 126 kroner pr. kvadratmeter for opgaven med at renholde fortove, mens et privat firma kunne udføre den for blot 9 kroner pr. kvadratmeter. Alene for A/B Sønder Boulevard på Vesterbro betød det en ekstra udgift i omegnen af 80.000 kroner.

Overprisen har fandtes gennem årtier, men det er først siden 2015, at kommunerne efter loven har haft pligt til at holde gebyrerne på samme niveau, som de private aktører tilbyder. Advokatundersøgelsen vil blive offentliggjort den 11. april. Min-andelsbolig.dk følger sagen.

 

 

Billedet er fra A/B Østerbrogade 150 i København.

Tilmeld Nyhedsbrev