Snart skal andelsforeningens e-mails krypteres

De fleste andelsforeninger forlader sig nok på, at deres mailsystem ikke bliver hacket, så uvedkommende kan læse med. Men fra den 1. januar er det slut: Datatilsynet har meddelt, at det strammer sin praksis, så private virksomheder – herunder andelsforeninger – ”normalt” bliver omfattet af samme pligt til kryptering af e-mails, der har været gældende for offentlige myndigheder siden 2008.

I det med det normale ligger, at virksomheder efter eget skøn kan slippe for pligten, hvis de for eksempel aldrig sender fortrolige eller personfølsomme oplysninger på mail. Men i andelsforinger vil der jævnligt være tale om rykkere og lignende, som netop skal være fortrolige.

Foreningerne kan finde en række tilbud på kryptering af e-mails ved simpelthen at google det. Ved for eksempel Timengo er mindsteprisen 3695 kroner om året. Til den pris har to bestyrelsesmedlemmer adgang til at bruge den krypterede mail-konto.

Læs mere om Datatilsynets nye regler og om sikkerhed ved transmission af personoplysninger på e-mail her.

 

 

Billedet er fra A/B Sortedams Dossering 59 A-K

<span style="color:black;font-size:20px;">STEN THORUP KRISTENSEN</span><br><span style="font-size:16px;">Journalist</span>

STEN THORUP KRISTENSEN
Journalist

Uddannet cand. polit. fra Københavns Universitet 1993. Fra 1997 til 2008 journalist, senere også redaktør, ved Økonomisk Ugebrev. Siden 2008 freelance journalist, med ejendomsmarkedet som primære speciale.

TILMELD NYHEDSBREV
Scroll til toppen

Tilmeld Nyhedsbrev