Socialdemokratiet: Bredt flertal skal ændre paragraf 5, stk. 2

Der bliver, som omtalt i går, alligevel ikke noget af at afskaffe boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2, der giver udlejere mulighed for at hæve huslejen efter gennemgribende forbedring af en bolig.

I går konkluderede vi det på baggrund af en let knudret formulering i regeringens lovkatalog. Men på den såkaldte boligpolitiske åbningsdebat i København onsdag eftermiddag – der stadig pågår i skrivende stund – satte den socialdemokratiske boligordfører Henrik Møller (billedet) klare ord på.

”Jeg vil gerne her give en garanti for, at vi ikke afskaffer paragraf 5, stk. 2,” sagde ordføreren, der vil give plads til, at boligmassen stadig kan blive forbedret af private ejendomsselskaber.

Ydermere understregede ordføreren, at regeringen går efter forlig med de borgerlige partier, og ikke blot partierne i det parlamentariske grundlag. Da de borgerlige ikke har ønsket noget indgreb overhovedet, må man gå ud fra, at et forlig bliver moderat i sin natur.

Dermed kan andelsforeninger også ånde delvis lettet op. Et indgreb vil stadig med al sandsynlighed betyde, at deres ejendomme bliver mindre værd, og dermed at det nogle steder kan være nødvendigt at nedskrive andelskronen. Men det bliver et værditab af en begrænset størrelse.

Tilmeld Nyhedsbrev