Stort prishop på lejligheder – og de nye priser fremstår solide

Mens andelsboligsektoren er presset af diverse politiske indgreb, bliver det i tiltagende grad understøttet af et meget solidt ejerboligmarked. Her synes priserne kun at kunne gå opad, og dyrere ejerlejligheder gør tilsvarende andelsboliger mere attraktivt, selv om køberne måske er skeptiske over for, om beregningen af andelskronen er retvisende under den nye lovgivning.

Senest i dag er der kommet nye tal fra Boligsiden, som viser, at priserne på ejerlejligheder er steget med 1,3 procent alene fra august til september. Det er et meget stort prishop på en enkelt måned, selv om det ifølge Mira Lie Nielsen, boligøkonom i Nykredit, trods alt ikke er helt usædvanligt. Priserne på ejerlejligheder ligger nu 6,9 procent højere end for et år siden.

Boligpriserne begyndte at stige under forårets lockdowns, der inspirerede mange til at søge efter en bedre og større bolig. Selv om vi nu for længst har fået udgangstilladelse igen, fortsætter trenden, og den kan ifølge Mira Lie Nielsen vare ved vinteren over: Så mange ejerboliger er solgt, at udbuddet nu er usædvanligt lavt, hvilket holder hånden under priserne.

Næste spændende punkt kommer til foråret, som traditionelt er højsæson for bolighandler.

”For øjeblikket bliver der faktisk sat sædvanligt mange boliger til salg. Men i lyset af, hvor høj aktivitet, der er, er udbuddet lavt. Vi spørger os selv, hvorfor der ikke bliver sat flere boliger til salg, når der er så godt gang i markedet. Der er formentligt flere forklaringer på det. Måske er det ved at tynde ud i, hvor mange der går med flytteplaner. Det kan også være, at flere førstegangskøbere har købt,” siger Mira Lie Nielsen.

 

Billedet er fra A/B Thorsgaard på Frederiksberg.

Tilmeld Nyhedsbrev