Uroen sitrer blandt ejendomsadministratorer

Hvis du ringer til din forenings administrator i disse uger, og han eller hun lyder lidt fraværende, skal du ikke undre dig. Flere af de større administratorer er nemlig lige nu optaget af skærmydsler med en helt andet kundegruppe – de private ejendomsselskaber, der udlejer boliger.

Uroen brød ud i lys lue i sidste uge, da Poul Erik Bech, stifter af EDC Erhverv Poul Erik Bech, udsendte en pressemeddelelse, hvori han meddelte, at koncernens administrationsselskab LEA Ejendomspartner afbryder en kun et år gammel administrationsaftale med ejendomsselskabet Park Street Nordicom. Og som noget helt usædvanligt blev der ikke lagt skjul på, at parterne ikke var gået fra hinanden i gensidig respekt.

”Det (har) på trods af flere møder med Park Street Nordicom ikke været muligt at nå til en enighed om centrale spørgsmål vedrørende den daglige drift. Som et professionelt og etableret ejendomsforvaltningsselskab er det meget vigtigt for os, at vi har den nødvendige myndighed til at etablere en tilfredsstillende ejendomsforvaltning,” meddelte Poul Erik Bech.

Over for EjendomsWatch udbybede han, at det især var uenighed om, hvor hurtigt man skal foretage vedligehold i lejlighederne, der skilte parterne. ”Vi i LEA lægger vægt på, at vi udover at have en tilfreds udlejer også har tilfredse lejere,” sagde Poul Erik Bech.

Ifølge samme EjendomsWatch skyldes uroen artikler i blandt andet Berlingske om den amerikanske kapitalfond Blackstone, der i samarbejde med det danske selskab 360 North har været en meget aktiv køber på det danske ejendomsmarked. 360 North er ledet af Niels Jansson, der var en af de meget driftige, men også uheldssvangre, ejendomsmatadorer op til finanskrisen for ti år siden. Han endte med at efterlade en stor gæld til EIK Bank, som senere gik konkurs.

Alt dette kunne have været historie og vand under broen, havde det ikke været fordi der også er kontroverser omkring Niels Janssons nuværende aktiviteter. Det være sig en retstvist med en tidligere samarbejdspartner, boliger, der tilsyneladende bliver brugt til vandrehjem for Scientology-medlemmer, nervøse lejere, der frygter at blive presset ud af 360 North, eller det spøjse forhold, at 360 North ifølge Information formelt er ejet af Niels Janssons to mindreårige døtre.

Det ene med det andet, så er flere administratorer angiveligt blevet nervøse for, om de i medierne vil blive koblet sammen med ejendomsselskaber, der optræder for aggressivt i jagten på hurtige fortjenester på et ejendomsmarked, der igen, som for ti år siden, er brandvarmt.

Pradeep Pattem, adm. direktør i ejendomsselskabet Park Street Nordicom, erkender over for EjendomsWatch, at der ”fra tid til anden” har været forsinkelser i henseende til reparation og vedligeholdelse i selskabets udlejningsboliger. Men han forklarer det med, at selskabet er ved at opbygge en mere teknologiorienteret administration, hvor lejerne for eksempel altid vil kunne kontakte deres udlejer gennem et call-center.

 

 

Billedet er fra A/B Damparken i Rødovre.

Tilmeld Nyhedsbrev