ABF svarer på kritik fra administrator: ”Stik piben ind”

”Vi kan ikke acceptere en ændring af boligreguleringslovens paragraf 5, stk. 2, som vil forringe værdien af andelsforeningers ejendomme.”

Det fastslår Jan Hansen, direktør i Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation (ABF), over for Min-andelsbolig.dk. Anledningen er den krasse kritik, som Rasmus Juul-Nyholm, adm. direktør i administrationsfirmaet Cobblestone, kom med i forrige uge. Juul-Nyholm mente, at især boligminister Kaare Dybvad, men i slipstrømmen heraf også Jan Hansen, skabte en fortælling om, at de foreninger, der ved hjælp af en valuar har opskrevet deres værdier, selv har været uden om det, hvis værdierne nu falder igen som følge af en ændring af paragraf 5 stk. 2.

Jan Hansens helt korte kommentar til kritikken fra Juul-Nyholm lyder som følger: ”Han bør stikke piben ind.”

Med lidt flere ord på er Jan Hansens pointe, at andelsforeningerne kan blive uskyldige ofre ved et lovindgreb. Det gælder uanset, om de har haft en valuar på, eller om de kører med lavere værdiansættelser.

Men hvis indgrebet kommer, og hvis det får værdien af ejendommene til at falde, så er de foreninger, der ikke har nogen indlagt buffer ind, nu engang nødt til at reagere på det. Og de er faktisk nødt til at reagere allerede ved usikkerheden om, hvad der skal ske. Den ansvarlige bestyrelse må afveje hensynet til købere og sælgere af andele.

”Situationen er lige nu uafklaret, og hvis du som andelsforening nedsætter værdierne, så skader det de medlemmer, der ønsker at sælge. Det er derfor, vi deler det op og siger, at hvis man alligevel får en ny valuarvurdering her i de kommende måneder, skal man måske bruge chancen til ikke at udnytte den fuldt ud. I andre situationer mener vi, at det er god skik at informere køberne om, at der findes disse politiske overvejelser for øjeblikket,” siger Jan Hansen.

Kaare Dybvad svarer i en kommentar til Min-andelsbolig.dk ikke direkte på kritikken fra Rasmus Juul-Nyholm. Men han understreger, at han er opmærksom på andelsforeningernes situation.

”Jeg har modtaget ekspertgruppens rapport og er meget opmærksom på konsekvenserne for andelsboligforeningerne. Jeg er nu ved at afsøge muligheden for et politisk flertal til justering af boligreguleringsloven, og i den forbindelse kigger vi på forskellige løsningsmodeller, for at sikre, at andelsboliger rammes mindst muligt ved et indgreb,” meddeler ministeren via sin presseafdeling.

 

 

Billedet er fra A/B Kong Georgs Vej 49 på Frederiksberg.

Tilmeld Nyhedsbrev